Bereken de inruilwaarde van je auto

Ben jij een grote liefhebber van Oldtimers maar rijd je zelf in een standaard exemplaar? Dan wordt het hoog tijd je dromen na te jagen en op zoek te gaan naar een prachtige Oldtimer die bij jou past. Bij ons ben je dan aan het juiste adres want wij leveren kwalitatief goede Oldtimers die zijn voorzien van een grote beurt en helemaal rijklaar zijn. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop moeite van bijvoorbeeld het importeren van een Oldtimer uit het buitenland. Daarnaast hoef je zelf ook niet meer te gaan sleutelen aan de auto want onze specialisten zorgen ervoor dat de auto volledig gecheckt is. En het mooiste is misschien nog wel dat het mogelijk is om je oude auto bij ons in te ruilen bij de aankoop van een Oldtimer. Zo bespaar je ook nog eens een hoop geld.

 

Wanneer is een auto een Oldtimer?

Naast het feit dat Oldtimer auto’s natuurlijk prachtig zijn, is er nog een voordelige reden om een Oldtimer aan te schaffen. Wanneer je in een Oldtimer rijdt geniet je namelijk van een flink belastingvoordeel. Ten minste, wanneer je Oldtimer voldoet aan de juiste eisen. Dit betekent dat je auto op 1 januari 2017 ten minste 40 jaar oud was. Op deze manier onderscheidt de Belastingdienst Oldtimers van gewone auto’s. Wanneer je auto inderdaad ouder is dan 40 jaar dan kun je belastingvrij rijden. Dat scheelt nogal een hoop geld! Nog een voordeel is dat je een Oldtimer vrij goedkoop kunt verzekeren. Je hebt speciale Oldtimerverzekeringen die erg voordelig zijn. Dit betekent wel dat je per jaar niet meer dan 7500 kilometer mag rijden. Let echter wel, verzekeraars hanteren andere regels wat betreft de leeftijd van de auto dan de Belastingdienst. Soms is het al voldoende dat je auto 20 jaar oud is om een Oldtimerverzekering af te sluiten.

 

Hoe wordt de inruilwaarde bepaald

Je wilt het liefst natuurlijk niet zomaar je oude auto inleveren. Dan wil je wel zeker weten dat je er iets voor terug krijgt waardoor het de moeite waard wordt. Fijn is het dan om van tevoren te weten hoeveel je oude auto ongeveer waard is. De inruilwaarde van een auto wordt aan de hand van een aantal zaken bepaald. Wanneer je een specialist de inruilwaarde van je auto laat bepalen dan kijkt hij of zij als eerste naar het bouwjaar van je auto en het aantal kilometers dat de auto gemaakt heeft. Vervolgens wordt gekeken of de auto schade heeft, of het een gewilde auto is en of er regelmatig onderhoud is gepleegd aan de auto. Al deze zaken samen bepalen de inruilwaarde van de auto.

 

Ruil je oude auto in voor korting op een prachtige Oldtimer

Bij ons heb je de mogelijkheid om je oude auto in te leveren bij de aankoop van een Oldtimer. Op basis van de inruilwaarde van jouw oude auto kun je een mooie korting krijgen op het aankoopbedrag. Voor je het weet rij jij bij ons weg in een prachtige Oldtimer die je ook nog eens zeer voordelig hebt aangeschaft. Een win-winsituatie als je het ons vraagt.