Het aantal eigenaren van een Oldtimer uitzoeken

Wanneer je een Oldtimer aanschaft dan ben je natuurlijk in de wolken. Misschien heb je ontzettend lang gezocht naar dat ene, vrij zeldzame exemplaar. Misschien ben je zelfs helemaal naar het buitenland gegaan om jouw perfecte auto op de kop te tikken. Wanneer je droomauto eenmaal in Nederland is aangekomen en bij jou op de stoep staat dan moet er nog een hoop gebeuren wil je met je Oldtimer de weg op mogen. Allereerst moet er natuurlijk een passende verzekering afgesloten worden om ervoor te zorgen dat je geld terugkrijgt wanneer er iets gebeurt met je geliefde auto. Om te achterhalen hoeveel je auto precies waard is, bekijkt de verzekering vaak het verleden van de auto. Bijvoorbeeld wanneer de auto gebouwd is, of er vaak onderhoud is gepleegd aan de auto en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Maar hoe achterhaal je het verleden van je Oldtimer? We leggen het je graag uit.

 

De geschiedenis van jouw Oldtimer achterhalen

Het kan nogal lastig zijn om de geschiedenis van een auto te achterhalen. Voor het bepalen van de waarde van je Oldtimer is het verstandig om erachter te komen wat de eigenarenhistorie is van een bepaalde klassieke auto. Deze kennis is namelijk noodzakelijk bij het afsluiten van een passende verzekering voor je auto. Omdat het soms erg lastig kan zijn naderhand te achterhalen wat de geschiedenis van een auto is, kan het voordelig zijn hier bij de aankoop al naar te informeren. Vaak kan de verkoper van de Oldtimer je al enige informatie verlenen over de klassieke auto in kwestie. Bij een klassieke auto is het verhaal erachter immers minstens zo belangrijk als de auto zelf. Vraag dus of de vorige eigenaar bewijzen heeft van de geschiedenis van de auto, oude onderhoudsboekjes in z’n bezit heeft en weet wie de vorige eigenaren van de auto waren of oude verkoopaktes bezit.

 

Wat een RDW-check je kan vertellen

Gelukkig bestaat er nog een manier om in de geschiedenis van jouw klassieke auto te duiken. Een methode die een stuk gemakkelijker en minder tijdrovend is. Met een RDW-check krijg je namelijk in een keer een hele hoop informatie over jouw auto. Zo weet je binnen een mum van tijd wat de dagwaarde van je auto is, wanneer de APK voor jouw klassieke auto vervalt, wat het schadeverleden is van je Oldtimer, wat de echte kilometerstand is en ook hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Een uitermate goede manier dus om je Oldtimer echt goed te leren kennen. Deze informatie heet de verzekering vervolgens nodig om de verzekeringswaarde te bepalen van jouw auto. Maar daarnaast is het ook voor jezelf fijn om te weten waar jouw auto allemaal is geweest, of de auto veel schade heeft opgelopen en hoeveel kilometers de auto heeft gereden. Dit heeft namelijk allemaal invloed op het benodigde onderhoud van de auto.

 

De invloed van de RDW-check op de autoverzekering

Voordat je naar de verzekeraar gaat voor het afsluiten van een speciale Oldtimer verzekering is het belangrijk alles van je auto te weten. Je moet namelijk de waarde van je Oldtimer bepalen ten behoeve van de autoverzekering. Op basis van de dagwaarde van jouw klassieke auto bepaald de verzekeraar hoe hoog de premie is. Hoe meer jouw Oldtimer waard is, hoe hoger de premie. Dit aangezien de verzekering natuurlijk meer zal moeten uitkeren wanneer er schade ontstaat aan jouw voertuig. Gelukkig zal het waarschijnlijk met de premie nogal meevallen aangezien er speciale gunstige verzekeringen zijn voor Oldtimers waar jaarlijks niet meer dan 7500 kilometer mee wordt gereden. Zo betaal je altijd een gunstige premie voor je klassieke auto. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.