Een Oldtimer importeren uit Amerika

Echte liefhebber van Oldtimers weten: in Nederland is er maar bar weinig keuze. En dus gaan steeds meer verzamelaars of liefhebbers de grens over op zoek naar hun echte droomauto. Vooral in Amerika zijn er een hoop prachtige Oldtimers te vinden. Auto’s waar wij hier in Nederland enkel van kunnen dromen. Mocht jij een van die mensen zijn die een pracht van een Oldtimer op de kop heeft getikt in de USA, dan vraag je je natuurlijk af hoe je ‘m zo gemakkelijk mogelijk naar Nederland kunt krijgen. Er zijn genoeg mogelijkheden maar het is over het algemeen een langdradig en complex proces om een Oldtimer in te voeren uit Amerika. Wij helpen je graag om dit een stuk eenvoudiger te maken.

 Oldtimer importeren uit Amerika

Wat moet er geregeld worden?

Vraag je je af hoe je nu precies een auto moet importeren naar Nederland vanuit Amerika? Dat is begrijpelijk, het is nu eenmaal een complex proces. Daarom bieden we je graag hulp aan bij het kopen van een auto in het buitenland en bieden we een speciale auto import service aan. Wanneer je een auto wilt importeren buiten de EU dan moet de auto verscheept worden naar Nederland. Er moet transport geregeld worden van de plaats van koop naar de haven waar de auto op een schip geladen wordt. Daarbij heb je vervolgens twee keuzes: je auto kan per container worden verscheept of via de roll-on-roll-off methode. De laatste methode wordt over het algemeen enkel gebruikt voor auto’s die te groot zijn voor een container. Ze worden dan op een speciaal schip geladen dat enkel gebruikt wordt voor het verschepen van voertuigen. Eenmaal in Nederland aangekomen moet je Oldtimer langs de RDW voor een keuring. Hierbij checken ze of je nieuwe auto aan de Europese regels voldoet. Vaak zijn bij Amerikaanse auto’s aanpassingen nodig.

 

Wat zijn de kosten van het importeren van een Oldtimer uit Amerika?

Doordat je auto verscheept moet worden, zullen de kosten van het importeren van een Oldtimer hoger zijn vanuit Amerika dan vanuit een Europees land. Daarnaast zijn er ook nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Sowieso geld er in Amerika natuurlijk een andere munteenheid waardoor je afhankelijk bent van de wisselkoers. Daarnaast moet je rekening houden met een 6% hoge BTW en betaal je invoerrechten indien je auto niet aan bepaalde eisen voldoet. Wanneer je dit betaald hebt ontvang je de importpapieren. Dan kun je ook zelf de auto vanuit de haven wegrijden met behulp van een blauw Oldtimer invoerkenteken.