Waardecheck oldtimer

 

Als je een oldtimer in je bezit hebt, kan het interessant zijn om een waardecheck te laten doen of u wilt de autowaarde weten van uw oldtimer. Met een waardecheck controleer je hoeveel jouw oldtimer op dit moment waard is. Dit kan nuttig zijn wanneer jij van plan bent je oldtimer te verkopen en je wil weten hoeveel geld je voor je oldtimer kunt krijgen, als je een oldtimer op het oog hebt die je graag zou willen kopen óf als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het verschil tussen de nieuwwaarde van je auto en de huidige waarde van je auto.

 

Een RDW kentekencheck laten uitvoeren

Om de waarde van jouw oldtimer te achterhalen, kan je, op basis van het kenteken van je oldtimer, een RDW kentekencheck laten uitvoeren. Een kentekencheck is een heel eenvoudige manier om een waardebepaling van een auto ouder dan 10 jaar te laten doen. Je voert eenvoudigweg het kenteken van de auto in bij de kentekencheck, waarna je informatie over de auto te zien krijgt. Je krijgt onder andere de waarde van de oldtimer te zien, maar je krijgt ook te zien hoeveel eigenaren de oldtimer inmiddels heeft gehad, hoeveel kilometer de oldtimer heeft gereden (dit is handig om te controleren of de kilometerstand van de oldtimer wel klopt) en je kunt zien hoeveel schade de auto in het verleden gereden heeft. Deze informatie kan heel nuttig zijn voor jou, zeker als je de oldtimer in kwestie graag zou willen kopen of verkopen. Dit zijn allemaal zaken waar je goed op kunt letten als je een tweedehands auto wil kopen. Het kan je helpen om te voorkomen dat je een miskoop begaat, en een auto koopt die in zeer slechte staat is.

 

Verschil dagwaarde en cataloguswaarde of nieuwwaarde

De waarde van de auto die jij te zien krijgt na het uitvoeren van een kentekencheck, is de dagwaarde van de auto. De dagwaarde van de auto kan een indicatie zijn voor de prijs die je voor een auto wil vragen als je een auto wil verkopen. Als je dus wil weten wat een tweedehands auto kost, is het verstandig om af te gaan op de dagwaarde van een auto; niet op de cataloguswaarde of de nieuwwaarde van een auto. Zeker in het geval van een oldtimer kan het verschil tussen de dagwaarde en de cataloguswaarde behoorlijk groot zijn. Laat je hier dus niet door misleiden.