Welke informatie achterhaal ik met een RDW kentekencheck?

Ben je op zoek naar een leuke oldtimer om wat mee te klussen of gewoon om leuke tochtjes in te maken? Oldtimers zijn weer helemaal hip en steeds meer mensen zijn op zoek naar een leuke, klassieke auto om als hobby van te kunnen genieten. Maar hoe vind je de beste oldtimer voor dagelijks gebruik en waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een geschikte oldtimer die past bij jouw wensen? Hieronder vertellen we je meer over een kentekencheck en hoe dit je kan helpen bij het vinden van de juiste oldtimer. Bijvoorbeeld het chassisnummer opvragen. Lees dus snel verder!

 

Een kentekencheck uitvoeren voor een oldtimer


Een kentekencheck is een eenvoudig middel om informatie over een auto te achterhalen. Een kentekencheck voer je uit op de website van het RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Je voert hier het kenteken van bijvoorbeeld de oldtimer waarover je informatie wil opzoeken in. Wanneer je dit hebt gedaan, gaat het RDW op zoek naar alle informatie die zij geregistreerd hebben staan over dit voertuig. Deze informatie is zeer gevarieerd. Van de dagwaarde van de auto, het aantal eigenaren dat een auto heeft gehad tot de gereden schade… je komt een heleboel te weten!

 

Verzekering checken op kenteken

Een RDW kentekencheck kan ook een handige manier zijn om te controleren of een oldtimer (of een ander soort auto) op dit moment verzekerd is. De verzekering van een auto achterhalen door middel van een kentekencheck is bijvoorbeeld verstandig als de auto in het buitenland staat. Je kunt, door de verzekering van een oldtimer te checken via een kentekencheck, direct uitsluiten dat een auto als gestolen geregistreerd staat.

 

Je oldtimer uiteindelijk zelf verzekeren

Ga je over tot verkoop? Dan is het belangrijk dat jij je oldtimer zelf ook direct verzekerd, want het is in Nederland wettelijk verplicht dat je minstens WA verzekerd bent als je een auto in je bezit hebt. Voor oldtimers gelden er andere verzekeringsregels dan voor “normale” auto’s. Het is daarom belangrijk om te achterhalen wanneer een auto een oldtimer is, zodat je weet wat voor soort verzekeringen jij zou kunnen afsluiten. Ga vooral oldtimerverzekeringen vergelijken. Zo kies je altijd de goedkoopste en de beste verzekering uit.